zaraz po otworzeniu buteleczki rozchodzi się cudowny, słodki zapach..
a do tego obłędnie smakuje…
Taka jest wiosenna herbata owocowa – Rajska Wyprawa.
Skład i właściwości:
• kawałki jabłka – owoc ten stanowi źródło wielu cennych składników, a także zawiera sporo witaminy C. Napar z jabłka podnosi odporność organizmu i poprawia samopoczucie,
• liofilizowane kawałki jabłka – owoc suszony po zamrożeniu nie traci swoich cennych właściwości, a przy tym jest niezwykle aromatyczny,
• jagody goji – są bogate w witaminę C, a także inne witaminy, minerały i aminokwasy, co sprawia, że są ważnym elementem diety. To także ceniony afrodyzjak,
• liofilizowane całe jeżyny – owoc posiada wiele cennych przeciwutleniaczy, a także bogaty jest w błonnik i witaminę C,
• liofilizowane kawałki truskawek – kolejne źródło witaminy C, które jednocześnie obniża poziom cholesterolu i poprawia pracę jelit,
• kwas askorbinowy – środek zakwaszający, czyli witamina C.
(Liofilizacja – to proces odwadniania jedzenia, dzięki czemu staje się ono mniejsze i lżejsze. Liofilizacja zabiera z żywności aż 90% wody przy zachowaniu wszystkich wartości odżywczych. Ze względu na brak wody w składzie żywność liofilizowana jest sucha i odporna na rozwój bakterii.)
Sposób parzenia:
10-12 minut 100 ° C 4-5 czubate łyżeczki. / 1 litr
Herbata zamknięta w szklanej, stylowej buteleczce z korkiem, którą można jeszcze wykorzystać na wiele sposobów po opróżnieniu zawartości. Pojemność butelki to 300 ml.