
Czemu kawa Peruwaianek Aromatów zawdzięcza swój bogaty aromat?
Spocznij na chwilę w cieniu peruwiańskich upraw prowincji Chanchamayo i ciesz się aromatem bogatym w nuty wanilii, orzechów z lekką słodyczą. Energia, uwalniana z każdym łykiem Peruwianka Aromatów, pozwoli Ci wrócić do stanu pozwalającego na świadomą, pełną uważności eksplorację świata i doświadczania go wszystkimi zmysłami.
Pewnie już czujesz zapach unoszącej się kawy, warto o niej jeszcze trochę się dowiedzieć zanim skosztujesz pierwszy łyk ;)
Kawa peruwiańska ma swoich zwolenników na całym świecie, a na uwagę zasługuje nie tylko jej wyjątkowy smak, ale też staranny sposób uprawiania. w Peru ziarna kawy uprawiane są przez niewielkie gospodarstwa rolne o obszarze od 2 do 3 hektarów. Brak potrzeby stosowania pestycydów, wynikający z wysokogórskich warunków klimatycznych zapewniających krystalicznie czyste powietrze i uodparniających ziarna na zagrożenia ze strony chorób i szkodników, zagwarantował peruwiańskiej kawie niesamowitą jakość ziaren. Jedne z najbardziej znanych regionów szczycących się uprawą kawy peruwiańskiej są okolice Chanchamayo i Puno.
Kawa Peruwianek Aromatów to 100% ziaren arabica z regiony Chanchamayo w Peru, Charakteryzuje się łagodnym maślanym smakiem z nutami wanilii, orzechów i lekką słodyczą, wyważonym body oraz niską kwasowością.
Kawowe ziarna Kavanti to nie tylko dawka energii, to przyjemność już #od1fikażanki, to rytuał który warto celebrować, bo kawa i życie są aromatyczne..